Dessa små bollar passar superbra till påsk med sina smaker av nougat och choklad, och så är de formade som små kaniner/harar också! De är lättare att göra än det ser ut bara man har lite tålamod!
Det du behöver är (för 8 stycken):
- 1/2 vegansk sockerkaka
- 1-2 guldnougat från cloetta (de har 0,2 % skummjölkpulver om du är suuuperpetig)
- 200 g mörk bakchoklad från Coop (deras choklad är faktiskt helt mjölkfri!)

Såhär gör du:
1. Smula sockerkakan i en skål.
2. Smält nougaten över vattenbad. Du kan nog smälta den i micron också, men jag tyckte det var säkrast med vattenbad då det är lite säkrare att den inte bränns när man kan hålla koll hela tiden.
3. Blanda ner den i smulorna tills det är väl fördelat.
4. Rulla till bollar!

5. Smält ca 50 gr av den mörka chokladen och lägg det i en spritspåse med ett litet hål. Spritsa sedan ut öron på ett bakplåtspapper och lägg en rulle (jag tog aluminiumfolierulle) under så de stelnar i en böj.

(För detta, och nästa steg, behöver du tempererad choklad. Se en instruktionsvideo här)
6. Smält resten av chokladen och doppa bollarna i den. Detta gör du enklast genom att lägga ner bollarna en i taget i skålen, ta en sked och hälla över choklad så de täcks och ta upp dem med en gaffel och slå den mot kanten av skålen så all extrachoklad rinner av.
För att få dem på papperet sätter du en spetsig kniv mellan de mittersta piggarna på gaffeln och föser av dem mot papperet.
7. Ta lite extra choklad från spritspåsen och fäst öronen. Se till att de har något att luta på under tiden de torkar fast!

8. Skär av hörnen på en nougatbit för att göra nosar av och fäst dem med en klick choklad. Spritsa även ut två ögon och om du vill - morrhår.

Då är du klar med dina kaniner och de är färdiga att ätas eller ges bort! Jag placerade mina i en äggkartongsbit för stöd och satte fast rosa band för hantering och prydnad.
GLAD PÅSK PÅ ER!

Kommentera