Paj är helt underbart då möjligheterna aldrig tar slut! Man kan bara lägga i det man har hemma och grädda ihop, och det gör den väldigt mångsidig! Detta är receptet jag går till när jag behöver mycket, och god mat som känns väldigt lyxig trots att det är väldigt simpla ingredienser! 





Detta behöver du:
Till pajdegen:
200 g mjöl
125 g kallt smör
2 msk vatten

Till fyllningen:
1-2 pkt bacon
1 färsk broccoli (går lika bra med fryst)
1 paprika
1 gul lök
5 färska champinjoner (går lika bra med burk)
1 pkt fetaost
3 kuber fryst spenat delade
Till äggstanningen:
4 ägg
3 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Blanda mjöl och smör smuligt i en bunke med händerna. Tillsätt vattnet och och blanda ihop till en deg. Tryck ut den i pajformen och picka hål i botten med en gaffel. Täck med aluminiumfolie (den ska ligga tryckt mot pajdegen) och ställ in i kylskåpet.

3. Skär upp broccolin i små "träd" och koka upp dem i en kastrull med vatten.
4. Skär upp baconet i mindre bitar och börja stekningen!

5. När vattnet kokar kan du ställa in pajdegen i ugnen för förgräddning. Broccolin ska nu koka i 8 minuter och pajdegen ska vara i ugnen i 10!
6. När baconet är färdigstekt så kan du skära upp löken och paprikan och tillsätta till baconet.
7. Efter 8 minuter, häll av vattnet från broccolin och tillsätt den till stekpannan med baconet.
8. Ta ut pajdegen ur ugnen och fyll den med baconblandningen.
9. Bryt ner fetaosten och spenaten på allt.
10. Blanda äggstanningen och häll över.
11. Dra upp ugnen till 225°C och grädda pajen i ca 45min-60min eller till äggen har blivit fasta.

1 kommentarer
Marike Ahlgren
21 Feb 2015 16:44
mm så gott!! hungrig man blev nu då, haha :)
Kommentera