Jag trodde det inte, men denna pajen tar mig tillbaka till barndomen med dess smak av vanilj, banan och grädde: precis som min mors gräddtårta. Den har en barnsligt god smak som passar både stora och små med en sötad tand! Vi sätter igång!
Det du behöver:
- 20 digestivekex
- 2 dl hasselnötskärnor
- 125 g smält smör
- 4 bananer
- 2 paket vanilj/marsankräm (det står "sås" på paketet, men följ bara instruktionerna för "kräm" på baksidan!)
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 matskedar vaniljsocker
Såhär gör du:
1. Börja med att sätta igång smältningen av smöret. Medan det smälter kan du blanda din vaniljkräm enligt förpackningen och ställa in den i kylskåpet!
2. krossa 16 av digestivekexen till fina smulor i en skål. Hacka/mixa/mal hasselnötterna någolunda fint och tilsätt 1 dl av smulorna till digestivekexen.
3. Häll i det smälta smöret och blanda om tills allt ser ut som blöt sand. Tryck ner blandingen i en form (jag använde en 24 cm/diameter springform.) så den även täcker kanterna och ställ in den i kylskåpet.

4. Krossa de 4 sista kexen med händerna till mindre bitar och blanda ihop med hasselnötterna. Skär upp bananerna i halvcentimeter tjocka skivor.
5. Ta ut formen och vaniljkrämen och börja sätta ihop allting! Första lagret blir bananskivor osv. Det man vill tänka på här är att allt ska gå ut till kanten, och att man redan från början ska tänka på att vaniljkrämen ska räcka till tre lager!
Ordningen på lagren är: Banan, vaniljkräm, hasselnötsblandning, vaniljkräm, banan, vaniljkräm, hasselnötsblandning.

6. Vispa ihop grädden till medelhårda pikar, just så att den håller formen när du lägger den på kakan. När du når mjuka pikar kan du hälla i vaniljsockret. Bred ut över alla dina lager och du är klar! Förvara övertäckt i kylskåp.

Kommentera