Är det inte underbart med de där små sakerna som för dig tillbaka till barndomen? För mig är dessa helt nostalgifyllda, men också helt otroligt goda! De är dunderlätta att göra, tar en del tid, men jag lovar: det är helt klart värt väntan!
Först vill jag bara säga: Försök dig inte på detta recept utan elvisp! Du kommer vispa ihjäl dig om du ska göra det för hand. Med det sagt:
 
Detta behöver du:
3 dl vatten
4 1/2 dl socker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker 
1 1/2 msk gelatinpulver
200 g kokosflingor
2 msk kakao
 
Så här gör du:
1. Häll hälften av vattnet i en kastrull och ställ den på plattan och dra på full värme.
2. Häll resten av vattnet i en stor skål tillsammans med allt socker och äggvitan och blanda ihop. 
3. När vattnet i kastrullen kokat upp: tillsätt gelatinet och rör om! Häll ner blandningen i den stora skålen och börja vispa! Detta ska nu vispas (med elvisp) i 30 minuter. Bilderna under visar hur det ser ut i början - halvvägs igenom - när det är klart.
4. Blanda ihop kokosflingorna och kakaon i en skål och bred ut lite av blandingen i botten på en stor ugnsform ca 20x30 cm. 
5. Häll över din smet, jämna ut den så gott du kan, strö över lite extra kokos på toppen och ställ in formen i kylskåpet i minst 3 timmar. 
6. Ta ut formen och skär i hur stora bitar du vill! Rulla de vita kanterna i kokosen som är kvar, och du är klar!
 
Det du har nu är en otroligt mjuk marshmallow som (på riktigt) smälter i munnen!

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej