Det är så lätt att göra frosting bara man har tålamod (och en del uthållighet om man inte äger en köksassistent!).
Skillnaden på en bra och dålig frosting är egentligen bara tiden du lägger ner på den!
Det du behöver är:
- 200 g rumsvarmt smör
- 450 g florsocker
- 2 msk mjölk
- en knivspets vaniljpulver
Såhär gör du:
Börja med att vispa smöret tills det blir väldigt blekgult. Det att tänka på här är att smöret måste vara rumsvarmt, annars kanske din mixer helt enkelt går sönder, och att det behöver vispas i ca 5 minuter innan det är tillräckligt vispat. Stanna av då och då för att skrapa av kanterna av skålen genom hela receptet så inget smör lämnas ovispat!
Bilden nedan är en före och efterbild. Efterbilderna är utan blixt (överst) och med blixt (underst). Smöret ska även ha blivit mycket luftigare!

Tillsätt sedan florsockret lite i taget och vispa väl (ca 2 minuter) mellan varje portion. Efter det ska frostingen vispas i ytterligare 4 minuter (minst). Här ungefär är där armen börjar ge vika, men håll ut, det är värt det!
Tillsätt mjölken och vaniljen och vispa i 5 minuter till.
Då ska den se ut såhär: Den är luftig och håller formen bra!

Ett tips när du ska spritsa är att ställa spritsen (med munstycket på) i ett högt glas. Då är det lättare att kontrollera hur mycket frosting man skedar i.

En vanlig spritsstil är att gå i en cirkel och sedan arbeta uppåt som en spiral. Här använder jag ett stjärnmunstycke.

1 kommentarer
Irene Paby
28 Feb 2015 11:06
Jättgoda
Kommentera