Eftersom det är alla hjärtans dag idag så testade jag att ta fram ett "red velvet cupcakes" recept, fast som vanligt så ändrade jag om lite och gjorde om det lite så det passar min smak! Dessa cupcakes är supergoda och väldigt krämiga, då receptet har rapsolja med. De smakar av kaffe och choklad och är perfekta till vilket speciellt tillfälle som helst!
Detta behöver du (grundrecept):

- 350 g mjöl
- 370 g strösocker
- 60 g kakao
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3,3 dl kallt kaffe
- 425 ml olja
- 3,3 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 tsk röd gelfärg
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och de blöta i en annan.

3. Häll den blöta blandningen i den torra och rör om. Smeten ska vara rinnig.
4. Häll upp i en kanna så det blir lättare att hälla i formarna.
5. Häll upp i formar ungefär 3/4 upp, då de sväller i ugnen! Detta är lättast om du har en sked att fånga upp rinnandet från kannan så du lätt kan kontrollera flödet av smeten och förflytta dig mellan formarna på ett renare sätt!

6. Ställ in dina cupcakes i mitten av ugnen och låt bakas i 24 minuter. (för minicupcakes: 16 minuter)
7. Ta ut och låt svalna.
Så här lätt är det alltså att göra riktigt krämiga och goda cupcakes! Det är bara att testa själv och njuta!
Dessa är också väldigt goda till en klick vaniljglass!
Detta är del 1 av hur man gör "red velvet coffee cupcakes". Frostingen hittar du här!

Kommentera