Så snabbt går det att göra det ultimata snacket till kvällsfilmen! Med choklad och marshmallow stillar du sötsuget på nolltid. Detta passar också utmärkt till en trevlig kväll kring bordet om man gör receptet större och i en större form. On inte annat är det en riktig konversationsstartare! Låt oss börja!
 
Detta behöver du (för en servering):
150 g  valfri choklad. Jag blandade lika mörk som ljus.
Minimarshmallows
En micro/ugnssäker skål
 
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Grovhacka chokladen och lägg den i en skål.
3. Micra chokladen 30 sekunder, rör om och Micra sedan i 15 sekunders intervaller och rör om mellan varje, tills allt har smält.
4. Täck chokladen med marshmallow(sarna?) Och ställ in skålen I ugnen i 7 minuter. Byt sedan läge på ugnen till grilläge och vänta ytterligare ca 2 minuter tills ytan fått en ljusbrun färg. Håll ett öga på dem dock, de bränner lätt!
Denna dipp passar som absolut bäst när den precis kommer ur ugnen så ha kexen redo att doppa! De traditionella kexen är grahamskex, som du kan hitta receptet på här. Digestivekex är det som är närmast rent smakmässigt, men annars tror jag det går bra med vilka kex som helst! 
bakning, choklad,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej