Karln var sugen på kladdkaka och jag kände att smaken är riktigt god, men jag var inte helt sugen på den mastiga texturen kladdkakor har. Lite improviserande senare så fick jag fram dessa fluffiga, men fortfarande väldigt kladdiga muffinsarna! Såhär gick det till:




Detta använde jag:
100 g smör
2 dl mjöl
3 dl socker
1 dl kakao pulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1 dl nutella
1 dl mjölk
2 ägg
Såhär gör du (ugn 175 grader):
1. Börja smälta smöret på låg/medelvärme.
2. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor skål.
3. När smöret smält, ta bort den från plattan och häll i mjölken och nutellan. Det rör viktigt att du gör det i den ordningen då nutellan kan brännas om du tar i den först!

4. Dela på äggen. Vitorna i en tom skål och gulorna i skålen med de torra ingredienserna.
5. Rör ner gulorna och tillsätt smörblandningen i skålen. Om smörblandningen inte är för varm förståss! Vi vill inte börja tillaga äggen än!
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
7.vänd ner en tredjedel av äggvitorna i smeten. Du behöver inte vara jätteförsiktig, men ju mer luft som blir kvar desto bättre! När du inte längre har några klumpar av äggvita kvar kan du vända ner resten av äggvitorna. Denna gången försiktigt! Hellre att det tar en stund än att du slår ut all luft.

8. Nu ska smeten ner i formarna! Fördela den jämt och skjutsa in i ugnen. Där ska (muffins ca 30 minuter, hel kaka ca 45 minuter) smeten gona till sig!

Du kan självklart äta dessa både varma och kalla, och de är riktigt fluffiga och kladdiga, precis som jag ville ha dem!
