Ja, varför inte? Det är roligt att smälta saker och gott med choklad, och det är ju trots allt påsk! Denna teknik kan man dock tillämpa till vad som helst som ska göras av choklad!
Detta är del 3 av en serie i 3 delar. Här är Del 1 - Morotskaka och Del 2 - Mörk chokladganache.
Här är min färdiga Påsktårta
Du behöver:
Ca 300 g choklad
Aluminiumfolie
Påskägg i önskad storlek (den kortare halvan)
Om önskas: Mörk chokladganache
1. Ta aluminiumfolien och trä den runt halvan och lägg den sedan i halvan för stöd.
2.Temperera hälften av chokladen.
3. Häll i en klick i halvan. (Dra upp chokladen mot väggarna med en sked. Det är bättre med flera tunna lager än ett tjockt!) Låt stelna och gör om proceduren tills du har fått ett lagom tjockt lager. Gör om på den andra halvan.
4. Ställ ägghalvorna i frysen.

5. Värm en plåt i ugnen.
6. Ta ut halvorna och lägg dem med sömmarna mot plåten så de smälter. Sätt ihop dem och stryk med fingret över sömmen för att jämna ut den.
(6,5. Här kan du smälta lite mer choklad och jämna ut alla små ojämnheter på ägget genom att smälta bort det värsta på plåten och sedan fylla på med choklad där det behövs! Jag gjorde även en fot av att smälta bort bottnen på ägget och sätta den på en choklad klick på bakplåtspapper.)

7. Täck ägget i ganache. Detta är lättast med att höja upp ägget över något som kan fånga ganachen när den faller.

Då är ditt påskägg klart och du kan avnjuta det hur du vill! Jag satte mitt på min påsktårta till påskmiddagen med familjen.
1 kommentarer
Robex Lundgren
06 Apr 2015 12:06
fränt
Kommentera