Det är väl onödigt att sälja in dig på denna kakan som (om den inte är det, borde) ligger i topplistan på vad vi svenskar gillar att dra i oss på fikat! Det är supergott och med detta receptet går det inte att misslyckas!
Detta är del 1 av en serie i 3 delar. Här är Del 2 - Mörk chokladganache och Del 3 - Chokladägg.
Här är min färdiga Påsktårta
Det du behöver:
4 st ägg
4 dl socker
2 dl rapsolja
4-5 fint rivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
För frostingen:
200 g philadelphia
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Rivet skal av en lime
Detta recept är för långpanna eller två medelstora bakformar.
Såhär gör du:
1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Det ska nästan dubblas I storlek!
2. Vispa ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggblandningen tillsammans med rapsoljan.

3. "Smöra å bröa" en form eller Täck med bakplåtspapper.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Gör stickprov redan efter 20. När stickan kommer ut ren är kakan klar! Låt svalna.
5. Frostingen är helt enkelt bara att blanda ihop i en stor skål. Om smöret är kallt: kör det i micron i 10-15 sekunders intervaller tills smöret är lagom mjukt (inte smält!!)
6. Kleta på frostingen på den kalla kakan och avnjut med värme i själen!
1 kommentarer
Felicia
06 Apr 2015 17:11
Morotskaka är så himla gott!
Kommentera