Det är väl onödigt att sälja in dig på denna kakan som (om den inte är det, borde) ligger i topplistan på vad vi svenskar gillar att dra i oss på fikat! Det är supergott och med detta receptet går det inte att misslyckas! 
 
Detta är del 1 av en serie i 3 delar. Här är Del 2 - Mörk chokladganache och Del 3 - Chokladägg.  
Här är min färdiga Påsktårta
 
Det du behöver:
4 st ägg
4 dl socker
2 dl rapsolja 
4-5 fint rivna morötter 
4 dl mjöl 
2 tsk bikarbonat 
2 tsk bakpulver 
1 tsk kanel 
1 tsk kardemumma 
För frostingen:
200 g philadelphia
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Rivet skal av en lime
 
Detta recept är för långpanna eller två medelstora bakformar.
 
 
 
Såhär gör du:
1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Det ska nästan dubblas I storlek!
2. Vispa ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggblandningen tillsammans med rapsoljan.
 
3. "Smöra å bröa" en form eller Täck med bakplåtspapper.
 
4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Gör stickprov redan efter 20. När stickan kommer ut ren är kakan klar! Låt svalna.
 
5. Frostingen är helt enkelt bara att blanda ihop i en stor skål. Om smöret är kallt: kör det i micron i 10-15 sekunders intervaller tills smöret är lagom mjukt (inte smält!!)
 
6. Kleta på frostingen på den kalla kakan och avnjut med värme i själen!
 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Felicia

06 Apr 2015 17:11

Morotskaka är så himla gott!

Svar: Verkligen! en riktigt saftig bit med mycket frosting och en svart kopp kaffe.... mmmm <3
Maria

Kommentera

Publiceras ej