Köttätare eller inte, denna sockerkakan kommer vara den godaste och saftigaste sockerkakan du någonsin har ätit! Jag har själv varit (och är tyvärr även idag) lite skeptisk till vegansk mat, men nu var det så att jag skulle baka till min vän som faktiskt är just vegan! Detta receptet är verkligen en inkörsport till att vänja sig vid att ALLT du äter inte behöver innehålla animaliska produkter! Hej och hå, nu börjar vi!
Detta behöver du:
- 4 dl mjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 tsk bakpulver
- 4 msk rapsolja
- 2, 3/4 dl mandelmjölk (eller soya, eller havre)
Såhär gör du:
1. Blanda de torra ingredienserna väl i en stor skål.
2. Blanda i rapsoljan och mandelmjölken.
3. Häll i en form som du har täckt med bakplåtspapper (en cirkel för botten och två avlånga bitar för sidorna).
4. Grädda i ugnen på 175 °C i 25-30 minuter eller tills du kan sticka en (ren) kniv i och ha en ren kniv när du tar ut den.
Servera som du vill! Jag hällde lite koncentrerad jordgubbssaft på min bit. Den passar även superbra till att göra tårta på!

Kommentera